Индийското правителство опрости правилата за преки чуждестранни инвестиции  в производството

...
Индийското правителство опрости правилата за преки чуждестранни инвестиции  в производството
Коментари Харесай

Индия облекчава правилата за чужди инвестиции в космическия сектор преди визита на Мъск

Индийското държавно управление опрости разпоредбите за директни задгранични вложения  в производството на спътници и ракети носители, както и в построяването на космодруми. Това оповестява вестник Economic Times.

Измененията на Правилата за продан на валута отстраняват наложителното утвърждение на вложенията от управляващите. Разрешено е също да се усили делът на задграничните вложители до 74% във финансирането на производството на спътници и съоръжение за приемане и обработка на техните данни. Преките задгранични вложения в производството на ракети-носители и построяването на космодруми се плануват на 49% - увеличението на каузи ще изисквасъгласуване на инвеситорите с индийското държавно управление.

Както отбелязва The Economic Times, управляващите оповестиха либерализирането на задграничните вложения в галактическия бранш, откакто по-рано тази седмица Министерството на връзките, електрониката и осведомителните технологии на Индия публично утвърди предлагането на американския милиардер Илон Мъск за пускане на услугите на световния спътник Starlink информационна система в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР